Örebro flaggar på halv stång – “visa anhöriga stöd och värme”

svenska-flaggan

”Örebro kommun kommer att visa Stockholm, de drabbade och deras anhöriga sitt stöd och sin värme genom att flagga på halv stång imorgon lördag”, skriver kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) på Facebook.

Länsstyrelsen i Örebro län flaggar redan på fredagskvällen på halv stång på sina byggnader, till exempel Örebro slott, meddelar landshövding Maria Larsson.

-Det är en förfärlig händelse som drabbat vårt land i dag. Vi sänder våra varmaste omtankar till alla drabbade.
_ Vi flaggar på halv stång både på Slottet och vid Länshuset på Stortorget för att visa vårt deltagande med de drabbade och för att markera vår avsky för detta angrepp på vårt demokratiska och öppna samhälle, säger landshövding Maria Larsson.

Länsstyrelsens beredskapsdirektör Tiina Johansson  har i kväll, fredag, kallat till ett regionalt samverkansmöte efter att ha tagit emot information från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.