Järnvägsspår rustas i påsk – de här sträckorna berörs

Färre resenärer åker tåg under påsk. Därför passar Trafikverket på att förbättra järnvägen, något som är nödvändigt för att rusta banorna för dagens trafik och framtidens behov.

Under perioden 10–17 april då arbetena pågår påverkas Västtågen och SJ Regional på följande sträckor:

  • Göteborg – Alingsås/Herrljunga/Töreboda
  • Göteborg – Ytterby samt Stenungsund – Uddevalla
  • Göteborg – Örebro
  • Uddevalla – Borås

Underhållsarbetena på respektive sträcka pågår under olika perioder då tågtrafiken delvis kommer att ställas in. Detta innebär att resan kan ta lite längre tid än vanligt. Läs mer om hur tågtrafiken påverkas på Västtrafiks webbplats. Reseplaneraren är också uppdaterad med den senaste informationen.

Det är viktigt att tänka på att avgångstiderna för ersättningsbussarna kan vara en annan än tågets ordinarie avgångstid. Tillfälliga tidtabeller för ersättningstrafiken finns på Västtrafiks webbplats.

,