Fortsatt snabb ökning för mobil betalning av p-platserna

Tjänsten mobilparkering upplever en fortsatt snabb tillväxt i Örebro. Under första kvartalet 2017 ökade antalet parkeringar betalda med mobilen med 73 procent jämfört med samma period förra året.

EasyPark används inte bara flitigt i Örebro, utan även i de flesta svenska städer och i närmare 500 städer runt om i Europa. Att användaren kan betala med samma app i flera städer och länder har bidragit till tjänstens snabba tillväxt.

– Örebro är en av många kommuner som satsar allt mer på digitala tjänster för medborgarna. Inom trafikplanering och parkering sker mycket intressant utveckling just nu där mobila lösningar sparar pengar för kommunerna och tid för bilisterna. Ett spännande projekt vi utvecklar är en ny tjänst inom parking guidance där vi just nu har 300 personer som ska träna upp vår app att hjälpa bilisten att hitta en ledig parkeringsplats, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige.

,