Då är det dags för Musikschlaget – melodifestivalen för personer med funktionshinder

Den 20 april startar årets första deltävling i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionshindrade. Tävlingen, som arrangerades för första gången 2011, omfattar nu åtta deltävlingar med 1-15 tävlande bidrag i varje. Till finalen den 11 november i Sundsvall tar sig tio artister.

Musikschlaget arrangeras i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda. Tävlingen i Örebro arrangeras under maj månad.

– Det är så roligt att Musikschlaget växer, eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker med funktionshinder. Bilda har stor musikverksamhet och flera tillfällen för Bilda-band att framträda, men just den här tävlingen är öppen även för andra band. Det är fantastiskt att se vilken glädje och stolthet det ger musikerna på scen, många gånger med egenskriven musik och ibland med covers, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.