KIF Örebro tar ställning med regnbågsflaggan på matchtröjan

kif-regnbagstrojor

KIF Örebro vill visa att man tar ställning och står upp för allas lika värde. Klubbens två elitlag, A- lag och F- 19, kommer därför att spela med regnbågsflaggan på matchtröjorna under 2017.

– Det är viktigt för oss som förening att stå upp för inkludering och markerar alla människors lika värde, säger KIF Örebros ordförande Charlotta Nordenberg.

Förra säsongen spelade KIF Örebros två elitlag med regnbågsfärgad kaptensbindel. Precis som under fjolåret kommer den regnbågsfärgade armbindeln kommer att sitta på lagkaptenernas armar även i år, men det stannar inte där. KIF Örebros två elitlag kommer att spela med regnbågsflaggan på matchtröjorna under 2017.

– Det är lika självklart som viktigt för oss att stå upp för alla människors lika värde, det ligger i vår värdegrund. Vi vill och ska stå upp för goda värden, att spela med flaggan på tröjorna är ett sätt att göra detta, säger Anders Nilsson, klubbchef i KIF Örebro.

 Genom att spela med regnbågsfärgerna vill KIF Örebro markera att man är en öppen förening där Respekt, Glädje och Stolthet genomsyrar vår verksamhet och där alla är välkomna.