Billigare pris på badhus – men plaskdammar hålls stängda

Från och med 1 juni till sista augusti blir det billigare att köpa familjebiljetter på Örebrobaden. Med anledning av bevattningsförbudet sänks priset från 150 kr till 100 kr för att fler familjer ska ha möjlighet att bada i sommar.

Med anledning av det bevattningsförbud, som gäller från 10 april 2017 tillsvidare, har Fritidsnämnden beslutat att sänka priset på familjebiljetter på Örebrobaden från 150 kr till 100 kr. Det billigare priset gäller under perioden 1 juni–31 augusti 2017. Eyrabadet kommer att vara öppet hela sommaren. Hagabadet och Brickebackens bad har stängt 11 juni–20 augusti på grund av att fastighetsägarna genomför underhållsarbeten på bassängerna.

– Ett lägre pris kan möjliggöra för fler barnfamiljer att besöka Örebrobaden och aktivera sig i sommar när inte alla plaskdammar kan fyllas, säger Magnus Wistrand, verksamhetschef Fritid.

– I ett ansträngt läge som detta är det bra att vi kan hitta relativt enkla lösningar som ändå gör en stor skillnad för många av våra barnfamiljer, säger Jonas Håård (S), ordförande i fritidsnämnden.

Med anledning av bevattningsförbudet kommer bara plaskdammen i Stadsparken att fyllas, de andra plaskdammarna är stängda i sommar. Kommunen arbetar också med att se över möjligheterna att sätta in extra bussar till badsjöar men det är inte klart än.