Allt fler konfirmerar sig – ökning i Örebro pastorat

Trenden har vänt i Örebro. Allt fler vill konfirmera sig. 2012 blev tolv procent av alla 15-åringar som bor i Örebro pastorat konfirmerade. I fjol konfirmerades drygt 16 procent. Bakom ökningen står den stora konfirmand- och ungdomssatsningen ”Inte som du tror”, som startades för fyra år sedan.

I år arrangerar kyrkan festen ”Inte som du tror” för femte året i rad, fredagen den 19 maj klockan 18.00–21.00 i och utanför S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro. Årets huvudartist är Wiktoria, som var med i Melodifestivalen.

I dagarna går det ut en festinbjudan till alla ungdomar som ska börja åttan i höst och bor i någon av de åtta församlingar som ingår i Svenska kyrkan Örebro pastorat. Inför hösten 2017 startar Örebro pastorat 15 nya konfagrupper med olika teman och inriktningar, t.ex. Gaming, Pilgrim, Global, Hockey med mera. Alla konfagrupper är kostnadsfria.