På söndag är det barnens dag på bio – halva priset och smygpremiär

På söndag är det barnens dag på bio Den 23 april är det sjätte gången SF Bio anordnar det uppskattade evenemanget Barnens Biodag. Då ges alla chansen att njuta av massor med barn- och familjefilmer till halva priset.

För tre år sedan startade SF Bio traditionen Barnens Biodag. Sedan dess anordnas evenemanget en gång på våren och en gång på hösten. Under Barnens Biodag anpassas filmutbudet till den yngre publiken och biljetterna säljs till halva priset. Dagen är populär och brukar locka närmare 50 000 besökare varje gång.

– Vi är väldigt glada över att Barnens Biodag är ett så uppskattat evenemang. Flera av barnen som kommer hit under Barnens Biodag upplever sitt allra första biobesök och det känns roligt att erbjuda en aktivitet som sätter den yngre publiken i centrum, säger Anna Malmfors, promotionansvarig på SF Bio.

Under söndagens Barnens Biodag visas bland annat filmerna Smurfarna: Den försvunna byn, Baby-bossen, Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen, Bamse och häxans dotter och Vaiana. Dessutom har Milo – Månvaktaren smygpremiär vilket innebär att publiken får chansen att se den innan ordinarie premiär.

,