På lördag är det dags för Action Run – löparfesten flyttad till våren

action-run-infor2017

Lördagen den 29 april är det dags för tredje upplagan av hinderbaneloppet Örebro ActionRun i centrala Örebro. Med spektakulära och publikfriande hinder placerade mitt i stan, är det öppet för folkfest. Nytt för i år är att deltagarna får välja att springa en fem- eller åttakilometersbana med 35 respektive 45 hinder.

Elitlöparna startar klockan 12.00 på Våghustorget och därefter släpps de nästan 2 000 motionärerna iväg om 20 personer med två minuters startmellanrum.  Målgången är som tidigare på Stortorget.

– Vi är otroligt glada att så många löpare antar utmaningen nu på lördag . Vi har gjort en del förbättringar på banan från tidigare år och vi erbjuder publiken flertalet spektakulära hinder mitt i city. Vi ser fram mot en folkfest med många hejarop nu på lördag, säger del arrangör Richard Göransson

I Slottsparken finns i år även en 40 meter lång uppblåsbar hinderbana för alla barn.

Längs banan finns även flera olika pulsområden med speakers och musik. Vid starten släpper Kalle Selander iväg löparna. I Slottsparken håller Filip Nyängen i spakarna och Niklas Eilegård tar emot löparna vid målet.

I år kommer det att sändas live via www.actionrun.se. Alla deltagare kommer även i efterhand kunna se sina passager. Övrig information om loppet:

– Parkering på Hamnplan är avstängd from onsdag 26/4 tom måndag 1/5

– Busstrafik på Drottninggatan är avstängd fredag 28/4 och lördag 29/4

Den första etableringen av banan startar måndag 24/4

program Action Run:

11.00-16.00 Barnens Hinderbana i Slottsparken

12.00 Första Start Örebro ActionRun, Våghustorget

11.00-16.00 Utställningsområde Stortorget och Slottsparken öppet

16.30 Sista löpare i mål (uppskattad tid)