Örebroarna tävlar i European Cycling Challenge

För tredje året i rad ställer Örebro upp i European Cycling Challenge, en tävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1–31 maj och det gäller att vi tillsammans trampar så långt som möjligt.

Det ska vara enkelt att ta sig fram på cykel i Örebro. Kommunen jobbar aktivt med investeringar i cykelvägnätet, för att förbättra möjligheterna för örebroarna att välja cykeln som transportmedel.

– Att cykla är ett enkelt sätt att bidra till ett mer hållbart samhälle och vara lite mer klimatsmart i sin vardag. Genom att delta i tävlingen kan man göra detta ihop med andra och dessutom har man chans att vinna fina priser, säger Emily Folkö, samhällsplanerare.

Precis som förra året är European Cycling Challenge majutmaningen inom ramen för Klimatsmart vardag och det går att delta i utmaningen själv eller som ett lag. De tre personer som har cyklat längst belönas och alla som cyklat minst en kilometer är med i utlottning av cykelkit. Tävlar man som lag har man chans att vinna en picknick och de som fotar sin vardagscykling och lägger upp på Instagram med #örebrocyklar kan vinna något varje vecka.