Två örebrostudenter kan bli koncernchef på Adecco

Över 5 000 studenter tävlade om sommarjobbet som koncernchef för Adecco. Åtta har gått till final och två av dessa är örebrostudenterna Kevin Ewerlöf och Niklas Busck. Nu har de en vecka på sig att samla tillräckligt med röster för att ta hem jobbet.

Varje år har bemanningsföretaget Adecco en tävling för studenter där vinnaren får vikariera som koncernchef en sommar. Kevin Ewerlöf går andra terminen på juristprogrammet och Niklas Busck är på termin sex på civilekonomprogrammet. Båda hämtar inspiration för ledarrollen inte bara från studierna utan även från idrotten.

– Som fotbollsspelare vet jag hur viktig lagandan är. Jag är övertygad om att nyckeln till framgång är engagerade medarbetare som känner arbetsglädje. Jag fick dessutom testa rollen som ledare under min tid i det militära, säger Niklas Busck.

– Mitt ledarskap har växt fram ur hockeyn. Jag har varit både spelare och tränare för juniorer på elitnivå. Hockeyn har lärt mig vikten av att arbeta i team och lyfta fram andras förmågor framför mina egna. Jag vill förena idrottens vinnarmentalitet med företagskulturen, säger Kevin Ewerlöf.

De har gått igenom en tuff process. Först blev de över 5 000 tävlande 300. Personlighet, problemlösning och strategisk förmåga har satts på test. 300 blev 100 som sedan blev 20. Efter djupintervjuer med en konsult som arbetar med att rekrytera chefer blev det bara åtta kandidater kvar.