Klass 4 på Viktoriaskolan bäst i Sverige på återvinning

batterijakten

I dag avgjordes Batterijakten 2017 – Sveriges största tävling och informationskampanj om återvinning för fjärdeklassare. Årets upplaga har engagerat 1 400 klasser över hela landet, hela 30 procent fler än förra året. Nu står det klart att klass 4 på Viktoriaskolan i Örebro tar hem segern.

Batterijakten, som består av tre deltävlingar; en utbildningsdel, en kreativitetsdel och en insamlingsdel, avgjordes i år i det kreativa momentet. En jury bestående av tidningen Kamratposten, Tekniska Museet, IJustWantToBeCool och representanter från Batterijaktens initiativtagare HSR, VARTA och Clas Ohlson, valde ut Örebroklassensinsats till bästa kreativa bidrag. Viktoriaskolan som även fått höga poäng i de andra två delmomentet, kunde i och med det utses till vinnare av Batterijakten 2017.

Klassens kreativa bidrag bestod av så kallade Flashmobs, blixtdemonstrationer, på flera ställen i centrala Örebro och delade ut egengjorda flygblad till förbipasserande som uppmuntrade till att återvinna batterier. Se deras bidrag här: http://bit.ly/2o3oKw6

Victor Beer, Emil Beer och Joel Adolphsson i Youtube-trion IJustWantToBeCool kommenterar:

– Det krävs mod att stå upp och ta plats i det offentliga rummet. Detta mod anser vi att alla i klass 4 på Viktoriaskolan i Örebro har. De gick mot alla normer precis som Gandhi när de stod upp för de som de anser är rätt. Utöver det så framförde de en koreografi så perfekt att till och med balettakademin hade blivit avundsjuka.

Under dagen kommer IJustWantToBeCool överraska klassen på Viktoriaskolan och det blir prisutdelning med efterföljande tårtkalas. Förutom en exklusiv träff med IJustWantToBeCool får vinnarna även 50 000 kr till klasskassan och ett besök av Tekniska Museets Maker Tour.

Catharina Larsson, Verksamhetschef för skola på Håll Sverige Rent, säger:
– Under de fyra år som Batterijakten har anordnats har otroliga 900 ton batterier samlats in. Att vi i år också fått in hundratals kreativa förslag på hur vi kan bli bättre på att återvinna, bådar gott inför framtiden. Klass 4 på Viktoriaskolan utmärkte sig särskilt med sitt bidrag och står som värdiga vinnare av 2017 år Batterijakt.