Best Western köper upp Sweden Hotels – Livin City och Livin Station ingår i affären

livin-station

Best Western Hotels & Resorts har förvärvat Sweden Hotels. Motivet är att stärka kedjornas konkurrenskraft och skapa förutsättningar för att ligga i framkant av utvecklingen inom distribution, digitalisering, kundrelationer och inköp. Tillsammans kommer kedjorna erbjuda ett nätverk med 135 hotell i Sverige och totalt 180 hotell i Skandinavien.

Livin City och Livin Station i Örebro ingår idag i Sweden Hotels-kedjan.

Best Western Hotels & Resorts (nedan kallad BWHR) och Sweden Hotels delar samma vision och idé, att genom samarbete göra privatägda och individuella hotell mer framgångsrika samt att erbjuda ett personligt och lokalt alternativ. Genom samgåendet får Sweden Hotels tillgång till BWHRs moderna digitala plattform, distributionssystem och lojalitetsprogram.

-Det känns väldigt bra att bli en del av BWHR säger Jenny Bänsch Larsson, Styrelseordförande för Sweden Hotels. Genom samgåendet med BWHR kommer vi nu kunna hjälpa hotellen ännu bättre inom områden som distribution, marknadsföring, inköp och försäljning.

-Att förvärva Sweden Hotels är en strategiskt viktig affär och en naturlig utveckling för oss säger Johan Kukacka, CEO för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien. Som Sveriges största hotellkedja skapar vi ännu bättre förutsättningar för att framgångsrikt utveckla kedjan i framtiden och leverera ännu starkare resultat för våra hotell.