Kent Persson är ny styrelseordförande för ECPAT Sverige – arbetar mot barnsexhandeln

kent-person-epcat-2

Kent Persson valdes i tisdags till ny styrelseordförande för ECPAT Sverige. Han efterträder Inger Davidson, som varit ordförande sedan 2014. Kent Persson är utvecklingschef för Heimstaden, ett av nordens största fastighetsbolag, med en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna (2012-2015) och kommunalråd i Örebro.

ECPAT Sverige arbetar med att förebygga och stoppa all form av barnsexhandel. Organisationens arbete motverkar produktion och spridning av dokumenterade sexuella övergrepp på barn (sk barnpornografi), människohandel med barn för sexuella ändamål och förövare som reser i syfte att exploatera barn sexuellt. ECPAT-organisationer finns i fler än 80 länder.

– Jag är både stolt och rörd över att ha blivit vald till ordförande för ECPAT. Kampen för barnets rättigheter ska fortsätta och den behöver förstärkas. För det är vår gemensamma framtid det handlar om, det är varje barns rätt att inte utsättas för övergrepp. Jag ser fram emot att vara med i arbetet mot barnsexhandeln och få vara styrelseordförande för ECPAT, säger Kent Persson.

I flera nu aktuella frågor krävs en starkare samverkan mellan politiker, civila samhället och näringsliv, och nästa år är det valår.

– Jag ser fram emot att få vara med och samtala med partier, beslutsfattare och företag om barnets rätt, och jag hoppas att vi ska kunna få fler att ta sin del av ansvaret, avslutar Kent Persson.