Klart med ny ekonomidirektör och programdirektör Samhällsbyggnad inom Örebro kommun

Det är nu klart vilka som blir ekonomidirektör respektive förvaltningschef Stadsbyggnadskontoret tillika programdirektör för Samhällsbyggnad.

Ulrika Jansson föreslås som ny förvaltningschef Stadsbyggnadskontoret och programdirektör Samhällsbyggnad. Ulrika arbetar idag som tf. förvaltningschef Stadsbyggnad tillika programdirektör Samhällsbyggnad. Ulrika har tidigare arbetet som avdelningschef för planeringsavdelningen samt varit biträdande förvaltningschef på Stadsbyggnad. En roll som hon haft sedan 2013.

– Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med Ulrika. Hon har med sig goda erfarenheter och kommer tillföra många nya perspektiv inom såväl Samhällsbyggnadsområdet som inom kommunen i stort, säger Anne Andersson, kommundirektör Örebro kommun.

– Jag känner mig oerhört glad och stolt över att få kliva in i rollen som förvaltningschef Stadsbyggnad tillika programdirektör Samhällsbyggnad, säger Ulrika Jansson. Jag ser fram emot att axla rollen och känner mig redo att tillsammans med alla fantastiska medarbetare leda Sveriges vassaste Stadsbyggnadskontor och Sveriges bästa Samhällsbyggnadsområde framåt! Jag ser fram emot att vara en del i att leda utvecklingen framåt i min egen hemstad Örebro!

Ulrika tillträder den 1 juni

– Ulrika har redan idag visat att hon är som klippt och skuren för dessa roller och jag vet att vi bara har positivt att vänta oss. Det ger en extra trygghet att hon i konkurrens med andra sökande testats och bedömts som den bäst lämpade, säger Björn Sundin, kommunalråd och ordförande Programnämnd samhällsbyggnad

Som ekonomidirektör föreslås Johanna Larsson. Johanna är idag ekonomi och finanschef på Kommuninvest.

– Jag ser fram emot att arbeta för en kommun som har en så stark vilja att röra sig framåt, positiv energi och tydligt hållbarhetstänkande. Visionen – Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad – känns som en bra markör för vår framtidstro, säger Johanna Larsson.

– Johanna kommer att utgöra ett stor tillskott med sin kompetens, vi ser fram emot att ha henne på plats, säger Kenneth Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande.

– Jag välkomnar varmt Johanna och hon kommer, med sin erfarenhet från Kommuninvest, utgöra ett stort
komplement i vårt utvecklingsarbete i kommunen. Hon kommer att tillföra nya perspektiv och fördjupad dimension i kommunens ekonomiarbete, säger Anne Andersson, kommundirektör Örebro kommun.

Johanna kommer, efter beslut den 9 maj, tillträda efter sommaren.