Liberalerna och Vänsterpartiet i samtal om ungas framtid – motverka politikerförakt

För att mota populism, politikerförakt, sakfrågepolitik och en debatt baserad på ”alternativ fakta” bjuder Karolina Wallström (L) och Murad Artin (V) det här året in till fyra samtal i en serie. Nu är det dags för andra omgången där temat handlar om barn, unga och deras och vår framtid.

– Vi företräder båda partier med stark ideologisk grund. När andra partier svajar i sin politiska kompass och det politiska samtalet blir svårare att förstå vill vi hjälpa till genom att gå till grunden och prata om ideologi, säger Karolina Wallström (L).

Det kommer att handla om lokala frågor som hur Örebros skolsystem sett ut om Vänsterpartiet respektive Liberalerna haft makten. Det kommer att handla om friskolor, aktivt skolval, om att klara gymnasiet, få en bostad och flytta hemifrån. Och så frågan om vinster i välfärden så klart.

– USA-valet av Donald Trump till president är ett otäckt exempel på hur det blir när plötsliga populistiska utspel får styra ett land. Då kan politiken baseras på vad som helst, rent av påhitt och lögner. Så får det inte bli i Sverige ­eller i Örebro och då är ideologi viktigt. Vi gör det här för att få chansen att prata om den, säger Murad Artin (V).

Formen för politik-serien kommer mer likna samtal än debatt där tanken är att de båda oppositionsråden ska få tala till punkt och förklara varför de agerar si eller så snarare än att påpeka fel och brister hos varandra. Det andra tillfället äger rum nu på torsdag 4 maj klockan 18 i Rudbecksskolan.

,