Nypremiär och scenkonstbiennal för Befrielsefronten

Befrielsefronten, föreställning, teater i regi av Sara Geise. Skriven av Maria Sveland. Beställare Pontus Olofsson, pressansvarig. Uppdrag åt Länsteatern.

Befrielsefronten, föreställning, teater i regi av Sara Geise. Skriven av Maria Sveland. Beställare Pontus Olofsson, pressansvarig. Uppdrag åt Länsteatern.

Snart är det nypremiär av Maria Svelands hyllade Befrielsefronten. Föreställningen spelas 12, 13, 16 och 18 maj på Örebro Teater, innan den fortsätter vidare till Norrköping där den är uttagen att spela under Sveriges största teaterfestival; Scenkonstbiennalen.

Befrielsefronten är en av totalt 16 föreställningar som valts ut bland 233 nominerade föreställningar från hela Sverige. Att väljas ut ses som ett bevis på föreställningens höga konstnärliga kvalité och/eller nyskapande form.

–”Örebro länsteater har en tydlig ambition att skapa angelägen teater som kommenterar samtiden. Vår vision handlar bland annat om att teatern ska vara i centrum av det demokratiska samtalet. Att vår föreställning har blivit uttagen till Scenkonstbiennalen är ett bra kvitto på detta! Vi är givetvis väldigt stolta och glada över att kunna spela föreställningen igen – både för vår hemmapublik i Örebro och under Scenkonstbiennalen i Norrköping”, säger Petra Weckström, VD på Örebro länsteater

Föreställningen hade urpremiär våren 2016 och är Maria Svelands dramatikerdebut – en drastisk uppgörelse med hur mäns sexuella våld påverkar vårt samhälle. En fiktiv berättelse, full av vrede, värme och körsång. Maria är just nu även aktuell med boken Bitterfittan 2, som släpps i dagarna.