Bra start för skateparken på Söder – snart klart med nytt servicehus

skateparken-start

Programnämnd samhällsbyggnad fick på nämndsammanträdet i dag information om hur Örebro Skatepark utvecklas. Resultaten är positiva och under maj blir den offentliga toaletten och servicehuset i anslutning till skateparken klara. En av de största utmaningarna som återstår för skateparken är att få fler tjejer att delta.

Örebro Skatepark invigdes hösten 2015 och är en av de största i landet. Den anses också vara en av de bästa skateparkerna av de som nyttjar den. Skateparken blir i och med det nya servicehuset och den offentliga toaletten helt färdigställd. Örebro Skatepark är till för skateboardåkning och har öppet dygnet runt.

Skateparken drivs av föreningen Örebro Skatepark, men själva platsen underhålls av Örebro kommun. En av de största utmaningarna som återstår för Örebro Skatepark är att få fler tjejer att åka skateboard. Föreningen gör därför särskilda satsningar för att utbilda sin personal i jämställdhetsarbete och HBTQ-arbete. De har också särskilda tider för tjejer där de kan komma och prova på och där de då får låna utrustning, samt tjejkollo och skatecamp för endast tjejer och transpersoner.

-Det är kul att Örebro Skatepark har så många besökare, men för oss är det såklart viktigt att det också blir fler tjejer i skateparken. Det är bra att de satsar så mycket på tjejers och HBTQ-personers inkludering och vi hoppas att det ska ge ännu bättre resultat framöver, säger Björn Sundin (S) ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

– Föreningen Örebro Skatepark gör ett fantastiskt jobb för att aktivera våra barn och unga. Det är bra att de är drivande och har tydliga jämställdhetsmål för sin framtida verksamhet, säger Hannah Ljung (C) vice-ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

Det nya servicehuset ägs av Örebro kommun och kommer hyras ut till föreningen Örebro Skatepark. Det kommer vara en bas för deras verksamhet och service i skateparken. Nu återstår bara att växtligheten återhämtar sig så att området bli grönare.

– Det är bra att skateparken är inkluderande och att den är tillgänglig för så många. Det ska bli kul att se hur fint det blir när grönskan är på plats och servicehuset är igång, säger Ingalill Bergensten (KD), presidieledamot Programnämnd samhällsbyggnad.

One comment on “Bra start för skateparken på Söder – snart klart med nytt servicehus
  1. Redan innan skateparken byggdes visste man att det är flest killar som åker. Men satsa skulle man , trots att statistik visar att ti örebro så satsar man mindre pån tjejers fritidsintressen än killarnas. Fär att rättfärdiga statistiken ska alltså tjejer ändra sig….

Comments are closed.