Kenneth Nilsson föreslås till Socialdemokraternas förstanamn

Kenneth Nilsson föreslås som Socialdemokraternas kandidat att vara kommunstyrelsens ordförande efter valet 2018. Socialdemokraterna i Örebro kommer vid sitt representantskapsmöte den 8 maj att besluta om första namnet på listan inför valet till kommunfullmäktige.

– Jag är hedrad och taggad att så här tidigt lyftas fram av mitt parti. Örebro är i en fantastisk utveckling just nu. Jag ska göra allt jag kan för att ta tillvara vår fina kommun och invånarnas potential. För att det ska lyckas måste vi göra ett bra val, säger Nilsson.

Det är Arbetarekommunens styrelse som föreslår medlemsmötet på måndag att fatta beslut om första namnet på listan till kommunfullmäktige inför valet 2018.

– Kenneth har under de senaste åren visat på ett gott ledarskap och har mitt och styrelsens fulla förtroende att leda det kommunala arbetet för Socialdemokraterna i Örebro. Därför föreslås han få fortsatt förtroende som kommunstyrelsens ordförande när vi träffar våra medlemmar måndag kväll, säger Irén Lejegren, ordförande för Socialdemokraterna i Örebro kommun.

– Det är bra att vi redan i det här skedet kan presentera en tydlig kandidat för väljarna. Kenneth är en samverkanspolitiker som kan och vill fortsätta utveckla kommunen. Nu börjar valrörelsen på allvar för Socialdemokraterna i Örebro, säger Lejegren.