Murvelpriset 2017 tilldelas Anna Levin på NA

Anna Levin, journalist på NA, fick Murvelpriset 2017, för sin granskning av bostadbolaget Öbos tjänstebilar.

Murvelpriset 2017 tilldelas Anna Levin, reporter på Nerikes Allehanda, för sina artiklar om Öbos tjänstebilar. Priset delas ut av Örebro läns journalistdistrikt.

Juryns motivering: “Ett klassiskt gräv med underifrån-perspektiv som avslöjade att de redan privilegierade hade tjänster med fina förmåner – i strid med Örebro kommuns policybeslut. Politikerna togs på sängen och resultatet blev att Öbo i framtiden slopar tjänstebilar för nya chefer”.

– Efter ett tufft juryarbete har vi enats om att årets Murvelpris ska gå till en kvinna som under många år jobbat på sin redaktion med att berätta viktiga historier och avslöja när skattemedel används på ett tvivelaktigt sätt. Murvelpriset 2017 går till Anna Levin, NA.

– Oavsett storlek på redaktionen, och oavsett om resultatet presenteras med text, ljud eller bild, är det tydligt att det finns många duktiga journalister i Örebro län med ett starkt driv att göra riktigt bra och viktig journalistik, säger Cathrine Gustavsson, sammankallande i Murveljuryn.

,