Nu är mikroparken vid Krämaren invigd

micropark-invigning-ida

Nu är mikroparken vid Krämaren invigd. Det är Örebros andra mikropark i city, den första öppnades i fjol vid Nicolaikyrkan.

Platsen för mikropark nummer 2, som vid förra sekelskiftet var trädgård, sparades när Krämaren byggdes på 1960-talet. Den lilla gräsplätten med de två stora träden glömdes med tiden bort. Nu har gräsmattan ersatts med grusgångar och planteringar.

Naturen har inspirerat på samma sätt som den gjorde vid förra sekelskiftet. Ormbunkssoffor och planteringar med ormbunkar, myskmadra och murgröna bjuder in förbipasserande till en paus. Till mikroparken hör en rutschkana som tar dig från Krämartorgets storskalighet rakt ner i parkens organiska former, uppger Örebro kommun.

Tjänstemän och politiker från Örebro kommun invigde parken och avtäckte parkens nya skulptur på temat ”Alice i Underlandet”. Den är skapad av konstnären Ann Sidén.

mikropark-staty

foto: Jan Larsson

,