Marcus Lundgren är ny vd på K3 Nordic AB

k3-vd-ny-2

Den 1 maj tillträdde Marcus Lundgren som ny vd för IT-företaget K3 Nordic AB, i Örebro. Marcus Lundgren har arbetat på K3 Nordic i sju år, senast som verksamhetschef. Företaget är återförsäljare av IT-tjänster och erbjuder programvarulicenser, supportavtal för hårdvara, molntjänster och rådgivning inom IT.

Marcus Lundgren tar nu över rollen som vd på K3 Nordic efter ägaren och tidigare vd:n Håkan Svanberg. Marcus Lundgren har arbetat på K3 Nordic i sju år, senast som verksamhetschef. Innan det drev han eget företag inom point of sales under tio år och började som affärsområdeschef på företaget 2010 där han arbetat på olika positioner.

Marcus Lundgren ser fram emot att verka i den nya rollen och de utmaningar den för med sig.

– En gemensam överenskommelse ledde till att jag fick ta över rollen som vd. Det har varit en pågående process som nu lett till en naturlig övergång där jag tar över efter Håkan. Vi verkar i en bransch som ständigt förändras, som vd är det viktigt att hänga med i dessa förändringar, ha mod, våga chansa och stå för sina beslut och satsningar. Jag ser fram emot att ta mig an rollen och de nya incitament det medför.

Försäljningschef Helena Jonsson är mycket nöjd med Marcus Lundgren på vd-posten.

– Marcus är helt rätt som vd för K3 Nordic. Han har stort driv och är mycket målmedveten. Med många års erfarenhet av företaget känner han verksamheten väl och han vet framförallt hur vi tillsammans ska ta oss framåt och nå uppsatta mål.