Här är de som får gå på middag på slottet – landshövdingen bjuder in länsprofiler

orebro-slott-tyskland

För andra året bjuder nu landshövding Maria Larsson in till årets länsmiddag på Örebro slott. På fredag, 12 maj, tar länets tolv kommunstyrelseordförande med sig två profiler från sin kommun:

– Det här är mitt sätt att visa min uppskattning och tack till den kraft som finns i vårt län, säger Maria Larsson. I alla kommuner finns det personer som varit förebilder, bidragit till nytänkande eller varit betydelsefulla på andra sätt.

– I år är det en härlig blandning av landsbygd, industri, kultur, mat, hälsa, samhällsbygge och hembygd. Det är Örebro län i sammanfattning helt enkelt.

 

Örebro

Ks-ordförande Kenneth Nilsson (S)bjuder in:

Hndren Ghasabi Ghaderi. Ung örebroare som har ett stort engagemang i många olika frågor och organisationer. Han var sommaren 2016 projektledare för nattfotbollen i Oxhagen, han är nyvald ordförande för Hyresgästföreningen i Örebro ocharbetar som verksamhetsledare på Örebro stadsmission. Hndren är även engagerad i arbetet med OpenUp och MINE Örebro.

Ulrika K Jansson. Ulrika arbetar som avdelningschef/tf stadsbyggnadschef på Örebro kommuns stadsbyggnadskontor, därhon varit delaktig i Örebro kommuns framgångsrika arbete kring bostadsbyggande. Förutom det har hon även varit drivande i att med stort engagemang jämställdhetsintegrera förvaltningens arbete och på så sätt bidragit till ett mer jämställt samhälle och en mer jämställd kommun. Medföljande: Jimmy Jansson