Scandinavian Broker Group delas upp – för att kunna expandera

Nu är det klart att Scandinavian Broker Group delas upp i två bolag för att bidra till en tydligare profilering inom respektive affärsområde.

“Från början var det tänkt att allt skulle rymmas inom ett och samma bolag. Travel & Event har växt och efterfrågan på våra tjänster fördubblats. Samtidigt som vi får allt fler och större förfrågningar både nationellt och internationellt på flygfrakt, av dessa anledningar väljer vi att dela upp affärsområdena i två separata bolag, allt för att möjliggöra ett större fokus” säger CEO Peter Örnberg.

Scandinavian Broker Group kommer fr.o.m 3 april 2017 delas upp på följande sätt:
Scandinavian Broker Group Travel & Event AB och Scandinavian Broker Group Air Cargo GSSA AB.

Scandinavian Broker Group har sitt säte i Örebro, som är utsedd till näst bästa logistiksäte 2017 av Intelligent Logistik. Bolaget har snabbt fyllt ett tomrum både på den nationella och internationella marknaden. De kombinerar årtionden av erfarenhet inom respektive affärsområde med en unik idé, Scandinavian Broker Group optimerar sina kunders frakt- logistik event eller reselösningar.

Air Cargo har även förstärkt organisation i Stockholmsområdet, denna förstärkning kommer med sitt breda kontaktnät öppna dörren till fler affärsmöjligheter. De två bolagen kommer att fortsätta erbjuda samma tjänster som från starten men nu med en ännu tydligare strategi. Man kallar sig själva- uppstickare och har redan nu upptäckt att det finns ett stort behov av deras tjänster. Scandinavian Broker Group är en logistikpartner med fullservicelösningar, som snabbt kan anpassa erbjudandet efter kundens behov.

“Det här steget är viktigt för oss och våra kunder. Vi vill erbjuda kostnadseffektiva lösningar och samtidigt vara en partner som har stort fokus på service i världsklass och garanterad leverans. Genom en uppdelning av denna typ, gynnar vi våra kunder samtidigt som vi öppnar upp för gränslösa utvecklingsmöjligheter inom vår unika nisch.

Detta beslut var nödvändigt eftersom efterfrågan är så pass stor och kräver ett tydligt fokus inom varje affärsområde, säger Peter Örnberg. Vidare säger han “Vi ser med tillförsikt på framtiden och utmaningarna som våra kunder ställs inför, och vi får lösa dessa med enastående service, kvalitet och tillgänglighet”