V ensam om att vilja behålla studentlägenheterna inom Öbo

Kommunstyrelsen beslöt i går att föreslå kommunfullmäktige att godkänna Örebrobostäders försäljning av 306 studentlägenheter i Tybble. Jessica Carlqvist (V) var ensam om att säga nej. – Vi är emot utförsäljningar av det här slaget främst eftersom vi är rädda att det kommer leda till en ännu värre brist på studentbostäder i framtiden. Det riskerar också att höja hyrorna vilket inte är bra, säger Jessica Carlqvist (V) som tjänstgjorde på kommunstyrelsen i går tisdag.

Vänsterpartiet är för en stark allmännytta eftersom det är en garant för en tryggare bostadsmarknad. Att privata värdar etablerar sig och bygger i Örebro är naturligtvis positivt men att sälja allmännyttan till privat värd är det inte menar Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet och ersättare i Örebrobostäders styrelse.

– I det här fallet blir det fel då kommunen och skattebetalarna en gång stått för insatsen när husen byggdes och nu lämnas det till privata företagare fritt fram att göra vinst av. Det är inget bra, säger Murad Artin (V).

Vänsterpartiet har varit ensamt parti om att försöka stoppa planerna på utförsäljningen.

– När borgarna styrde stod vi enade med Socialdemokraterna emot utförsäljningen men nu är det de själva som säljer. Det är beklämmande, säger Murad Artin (V).