Martin Fröst är ny chefsdirigent för Svenska Kammarorkestern

martin-frost-sv-kammarorkestern

Svenska Kammarorkestern presenterade i dag Martin Fröst som sin chefsdirigent från och med hösten 2019.

”Detta innebär ett nytt kapitel för Martin Fröst, som vid sidan av sin verksamhet som en av världens ledande blåsarsolister, varit alltmer aktiv som dirigent samtidigt som han fortsätter att vidga musikaliska gränser för klarinetten, såväl som för Svenska Kammarorkestern. Martin Fröst har en lång relation med Svenska Kammarorkestern och efterträder Thomas Dausgaard som har varit ensemblens chefsdirigent sedan 1997 och som från och med spelåret 2019/20 fortsätter som hedersdirigent ”Conductor Laureate”, skriver Örebro Konserthus och Svenska Kammarorkestern i ett pressmeddelande.

foto: Nikolaj Lund