Avancerad teknik för att riva silos på Aspholmen – “klipper” 65 meter upp i luften

aspholmen-silo-rivning

Silorna på Aspholmen är ett landmärke i Örebro. Men nu ska de rivas. Kim Dahl, projektchef på Delete, är en av dem som arbetar med rivningen. – Silorivningen är ett spännande projekt som jag är stolt över att få genomföra här på hemmaplan, säger han.

Under årtionden har Lantmännens sädessilos på Aspholmen, tillsammans med Krämarhusen och Svampen, varit en del av Örebros skyline. Nu rivs silorna för att bland annat ge plats åt fler nya kontorslokaler. Ytterligare planer har Lantmännen valt att avvakta med till dess att översiktsplanen för utvecklingen av Aspholmen är färdig.

Lantmännens silos utgör en avancerad rivning och ett arbete som kompliceras av de omkringliggande byggnaderna. Den högsta av byggnaderna i silopaketet är 65 meter hög och rivs genom att en maskin som klipper sönder konstruktionen placeras på toppen av silon.

– Det är helt klart en utmaning att ta på sig ett sånt här projekt. Samtidigt är det här vår styrka. Vi vågar ta oss an utmanande och speciella projekt men vi tar också ett stort ansvar för att det ska bli så bra och säkert som möjligt, säger Kim Dahl.

,
One comment on “Avancerad teknik för att riva silos på Aspholmen – “klipper” 65 meter upp i luften
  1. Hoppas man bygger minst fyra höga skrapor som ersättning. Det måste bli nya siluetter när silos försvinner

Comments are closed.