16 nya band klara för Live at Heart

calvin-live-at-heart

Live at Heart släpper i dag 16 nya akter till årets upplaga av festivalen. En artist som sticker ut är Calvin Arsenia, från Kansas City.

– Calvin Arsenia är en modern artist som blandar olika influenser och stilar på ett sätt som känns väldigt fräscht och naturligt, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. Det här är verkligen något att upptäcka, inte minst Calvins magiska röst och melodier som får mig att rysa.

Dessutom är det nu klart att Göran Samuelsson kommer tillbaka Live at Heart. Göran är känd som grundare av Packmopedsturnén och fick Live at Hearts pris Musikörat 2016. I år uppträder Göran Samuelsson som soloartist på festivalen.

Det finns också två andra akter i det aktuella bandsläppet som kommer tillbaka till Live at Heart. Det är progressivt rockande Astrakhan och livefavoriterna State of Grace.

– Det är kul att kunna välkomna två band som många i publiken pratat mycket om, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. Astrakhans spelningar från förra året blev omtalade och State of Grace har gjort flera hyllade spelningar här på festivalen genom åren och står på gränsen till ett internationellt genombrott.

Två akter som kommer att sticka ut och få publiken att haja till är avantgardistiska Mother Mink och SoLBLoMMa.

– SoLBLoMMa kommer tillbaka med sina helt unika låtar och framträdanden och Mother Mink blir en ny bekantskap med sin teatraliska avantgardepunkpop, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. Artister som definitivt ska upplevas live. Inte minst Mother Minks barytonsax kräver en scen.

16 nya akter läggs idag till ett program som i dagsläget innehåller ett åttiotal olika artister och grupper. 23 scener är klara och såväl filmprogrammet som seminarieprogrammet under festivalen närmar sig offentliggörande.

– Vi jobbar för fullt just nu, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Vi går igenom ansökande artister och filmare, diskuterar seminarier och koordinerar ett program där många olika aktörer vill vara med och dela med sig av kunskap, erfarenhet, nätverk och kreativitet. Det är hektiska dagar, och jag är övertygad om att årets upplaga av Live at Heart kommer att bli fantastiskt.

foto:Calvin Arsenia.com