Hyllades för att de lockat stora möten till Örebro – intäkter på nära 40 miljoner

img_0008-2

Under förra året arrangerades 16 konferenser i Örebro. Nära 7 000 personer deltog i dessa möten och de spenderade nästan 40 miljoner under sin tid i staden. På onsdagen hyllade landshövding Maria Larsson de som sett till att konferenserna hamnade just här.

– Summan av alla möten som hamnar i Örebro är som en storindustri när det gäller intäkter och nytta för länet. Men mötena hamnar inte här av sig själv.
Det säger landshövding Maria Larsson och hjälper nu Örebro Convention Bureau att prisa några av arrangörerna som värvat stora kongresser till Örebro.
– Vi delar ju ut diplom till framgångsrika elitidrottare för  att de marknadsför länet och är bra förebilder. Jag tycker Örebro Convention Bureaus idé är bra, att uppmärksamma och tacka dem som ser till så att det kommer gäster från Sverige och ibland hela världen hit för att hålla stora möten och kongresser, säger Maria Larsson.

Örebro Convention Bureau är en del av Örebrokompaniet som ägs av Örebro kommun och som jobbar för få fler att besöka, bo, arbeta och mötas i Örebro med omnejd.

 

 

 

 

,