Mobilen hjälper dig att hitta konsten i länet – ny sajt lanseras snart

konstapp

Lagom till sommarens utflykter lanseras nya hemsidan ”Konst i Örebro län”. Webbplatsen som ska få oss att upptäcka konst och konstnärer i regionen. En av de stora nyheterna är funktionen att hitta konst i närheten av platsen man är på just nu och att webbplatsen har blivit mobilanpassad. Det ska göra det lättare att hitta konsten i länet.

– Många vill göra små utflykter så här till sommaren och semestern. Och vi har massor med fin konst i länet som är väl värt ett besök. Vissa utomhus, som konst på hög i Kumla och OpenArt i Örebro, och så finns flera gallerier och utställningar inomhus. Så det finns konst att njuta av både soliga och regniga dagar. Nu kan man använda vår webb både till den planerade konstvandringen och till det spontana galleribesöket under den där glassutflykten, säger Ulrika Stigbäck utvecklingsledare för bild och form på Region Örebro län.
Till den nya webbplatsen har mycket energi lagts på att lyfta fram de lokala konstnärerna och ge dem en bättre presentationsmöjlighet.

Ulrika Stigbäck fortsätter:

– En klar förbättring jämfört med den gamla webbplatsen är att konstnärerna nu får mer visuell och tydligare presentation. Det gör både konsten och konstnärerna mer tillgänglig för länsborna. En annan förbättring är att det är lättare att söka konst efter tekniker. Om webbesökaren till exempel är intresserad av just foto går det lätt att endast sortera ut fotokonst.

Den som vill hålla sig uppdaterad om länets konstscen rekommenderas att följa konsttipsen som hittas på startsidan eller gå in och läsa om länets gallerier och utställningshallar. Nu har utställningshallarna också möjlighet att publicera tillgänglighetsinformation och service. Till exempel om det finns rullstolsramp eller servering.