Bläck eller blod när Länsteatern samarbetar med Riksteatern – Ekborg i en huvudroll

Copyright ©Peter Knutson  All Rights Reserved.  Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729)  Fotografens namn skall anges vid ALL publicering! Bilden skyddas av upphovsrättslagen.

Under säsongen 2017/2018 samarbetar Örebro länsteater och Riksteatern med teatermusikalföreställningen Bläck eller blod. Bakom föreställningen står Erik Norberg och Alexander Öberg som tidigare legat bakom succéerna Vredens druvor, Lasse-Maja och Boxaren.

“Sverige 1789. Gustav III skräms av den franska revolutionen. Han drar in tryckfriheten och gör sig enväldig, vilket får den rasande adeln att kräva republik. Förvisad till sitt slott i Skåne gör den upproriske baronen Macklean sin egen svenska revolution: medeltida livegenskap byts mot skolor och ett modernt jordbruk. Med 30 nyskrivna låtar och en stark ensemble på tio skådespelare och musiker tar de oss tillbaka till tiden när Sverige skulle dras in i upplysningens tidevarv – med bläck eller blod”.

I huvudrollerna ser vi Anders Ekborg och Lina Englund. Medverkande från Örebro länsteater är Linus Lindman och Per Fritz. Urpremiär 15 oktober 2017 på Riksteatern, Hallunda, Stockholm  Örebropremiär 27 januari 2018 på Örebro Teater.

foto: Peter Knutsson/ Länsteatern Örebro