Brister i brandskyddet stänger Titanic-utställningen – öppnas inom en vecka

titanic-brandskydd-stanger

Brister i brandskyddet stänger tillfälligt ner lokalen som Örebrokompaniet hyr av fastighetsägaren Jernhusen för Titanic-utställningen.  – Vi har hyrt lokalen i tron om att fastigheten var brandsäkrad. Självklart är det väldigt olyckligt att det blivit så här. Konsekvensen blir att våra besökare drabbas. Givetvis är det viktigaste att allas säkerhet prioriteras, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet. 

 Örebrokompaniet möttes sent på fredagen av beskedet att Titanic-utställningen tillfälligt tvingas stängas. Brister i brandskyddet i Jerhusens lokal, Örebro Eventhall , gör att den populära världsutställningen kommer att stängas tills samtliga säkerhetspunkter är åtgärdade. Stängningen sker omgående, varför visningsverksamheten inte äger rum under helgen.

– Hela situationen kring brandskyddet kom som en överraskning för oss som hyr lokalen. Vi har hyrt den i tron om att den är brandsäkrad. Men det viktigaste för oss nu är att alla våra besökares säkerhet prioriteras och att Titanic-utställningen uppfyller alla säkerhetskrav – även om det givetvis känns väldigt olyckligt för våra besökare, säger hon.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna öppna redan på torsdag. 

För våra besökare som köpt förköp finns det möjlighet att komma på världsutställningen så fort dörrarna på CV-området öppnat igen. För de som köpt förköp men som inte kan gå annat än de datum lokalen är stängd ber vi er kontakta: rebecca.larsero@orebrokompaniet.se

,