Här är Länsteaterns program för säsongen 2017-2018

lansteatern-jag-ar-min-egen-fru

Nu är det klart vilka föreställningar som Länsteatern ger under säsongen 2017-2018. ”Säsongens föreställningar tar med publiken på en resa med människor i olika tider, människor som möter nya idéer som förändrar deras liv. Vi följer bland annat Charlotte von Mahlsdorfs liv från Berlin till Laxå genom 1900-talet.

“Vi följer även några släkters liv i Örebro län under 100 år i ett nyskrivet episkt verk, skrivet direkt för oss. Tillsammans med Riksteatern färdas vi tillbaka i tiden till då Sverige skulle dras in i Upplysningens tidevarv – med bläck eller blod! Även den yngre publiken bjuds in till Örebro Teaters stora scen när den klassiska sagan Tummelisa blir en nyskriven musikal”, skriver Länsteatern i en information.

ABONNEMANG 2017/2018:

Jag är min egen fru: Av Doug Wrigth. Premiär 16 september 2017 på Nya China

Bläck eller blod: Nyskriven musikal av Erik Norberg och Alexander Öberg. En samproduktion med Riksteatern. Örebropremiär 27 januari 2018 på Örebro Teater

Imorgon är nu: Av Lucas Svensson. Premiär 7 april 2018 på Örebro Teater

TILLVAL: Tummelisa: Nyskriven musikal av Erik Norberg och Christer Christensson, fritt efter H.C. Andersen. Premiär 21 oktober 2017 på Örebro Teater. Spelas som familjeföreställning och för skolår (3), 4, 5 & 6 under HT 2017

foto: Stefanie Andersson/Länsteatern Örebro