Morgontidigt Nationaldagsfirande vid slottet – tal av landshövdingen

Länsstyrelsen hälsar välkommen att fira den Svenska nationaldagen vid Örebro slott tisdag den 6 juni. Det blir traditionsenligt firande med högtidstal av landshövding Maria Larsson och underhållning med Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan. “Med morgonfåglarnas ackompanjemang och Örebro slott som fond startar vi redan klockan 07.50. I samband med nationaldagsfirandet delar landshövdingen ut fanor och flaggor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag”, skriver de i ett pressmeddelande.
Program:

Högtidstal av landshövding Maria Larsson

Underhållning med Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan

Tilldelning av fanor och flaggor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Efter firandet bjuds det på kaffe i Slottsparken.

Nationaldagsfirandet teckentolkas.

Nationaldagsfirandet vid Örebro slott arrangeras av Länsstyrelsen, Försvarsmakten och Örebrokompaniet.