Fortsatt planering för Örebros andra brandstation – tomten på Öster kan behöva saneras

nerikes-brandkar-logga

Nerikes brandkår planerar vidare för Örebros andra brandstation. Det som är aktuellt är en tomt vid gamla gasverket, på Universitetsallén cirka 500 meter söder om Skebäcksbron, berättar brandchef P-O Staberyd.

– Den är centralt belägen och därifrån har vi även möjlighet att nå de östra delarna av staden på ett bättre vis än idag. Uppsala och Helsingborg har tre brandstationer i centrum. Västerås, Linköping, Norrköping har två brandstationer. Mycket talar för att även Örebro behöver en till brandstation i tätorten.

En sanering av marken kommer troligen att vara nödvändig på grund av tidigare verksamhet vid gasverket. Detta skall dock utredas. Utöver detta är det också en del kontrollmoment som behöver göras innan vi kan föreslå politiken i Örebro att bygga den tilltänkta brandstationen, enligt Staberyd.

,