Björn Sundin (S) slutar som kommunalråd i höst

bjorn-sundin

På en presskonferens på torsdagen berättade Björn Sundin (S) att han slutar som kommunalråd redan i år. Jag kommer att sluta någon gång under hösten, säger han. Björn Sundin har förankrat sitt beslut i partiet. Han har redan fått flera erbjudanden om nya jobb, men han väljer att avvakta med att skriva under något avtal innan han avslutat sitt förtroendeuppdrag.

–    –  Jag är tacksam för förtroendet att som kommunalråd fått vara med och ta ansvar för ett Örebro som växer. Det har funnits perioder som varit oerhört jobbiga, men jag är väldigt stolt över att få ha varit med i en tid då Örebro tagit stora och viktiga kliv i sin utveckling, säger Björn Sundin (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

–    – Vi ska fortsätta arbetet med att utveckla den hållbara staden och vi ska fortsätta hålla en hög byggtakt. Genom att sätta Örebro på kartan och prioritera människors trivsel i stadskärnan har Björn Sundin gjort ett fantastiskt jobb för att utveckla och ta ansvar för ett Örebro som växer. Björn kommer lämna ett tomrum efter sig. Men jag är övertygad om att den partiet utser till hans efterträdare kommer göra ett utmärkt jobb, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

arkivbild: Ulla-Carin Ekblom