Nercia Utbildning växer – köper Kumlaföretag

Nercia Utbildning arbetar med att kompetensutveckla företag och individer genom företagsanpassade utbildningsprogram, diplomprogram och yrkesutbildningar. Sedan 2012 arbetar Nercia även med rekrytering och bemanning. Nu förvärvar företaget Mälardalens Elsäkerhetsutbildningar AB i Kumla, och fortsätter sin expansion.

Vd Kent Norström förvärvade Nercia Utbildning 2003. Då hade företaget fyra anställda och omsatte 6 miljoner. 2017 består företaget av 100 anställda och har en omsättning på 72 miljoner. En resa som bland annat prisats av DI Gasell, en utmärkelse som tilldelas snabbt växande företag.

– Det har varit en smått fantastisk resa, där all tillväxt hittills varit organisk. Genom förvärvet Mälardalens Elsäkerhetsutbildningar AB fortsätter vår expansion och förutsättningar att utveckla våra utbildningar inom el, konstaterar Kent Norström, vd.

Nercia Utbildning är idag den enskilt största leverantören av elutbildningar till Arbetsförmedlingen. Utbildningen finns upphandlad på 13 orter i Sverige varav Nercia har avtalet på 8 av dem. Via avtalet utbildas varje år mer än 300 personer till jobb inom bland annat fastighet, installation, industri och process.

– På våra yrkesutbildningar är 80-90 procent av våra examinerade på arbetsmarknaden inom 90 dagar. Det är något vi känner oss stolta över, säger Kent Norström, vd.

Genom nyförvärvet kan utbudet utökas ytterligare, vilket ger möjligheter att ta ett bredare grepp om marknaden. Bland annat med behörighetsutbildningen auktoriserad installatör, tidigare Allmän behörighet. Förvärvet underlättar också genomförandet av uppdraget som huvudleverantör till Atlas Copcos elutbildningar.

– Vår vision är att vara det mest attraktiva utbildnings- och bemanningsföretaget i regionen. Sedan vi flyttat till våra nya lokaler på Hjälmarberget, känns det som vi har bra förutsättningar att utvecklas vidare och nå våra mål, säger Kent Norström, vd.