Kommunen satsar på sommarlovsaktiviteter för unga – extra fritidsledare har anställts

I år har Örebro kommun en mängd roliga aktiviteter att erbjuda barn och ungdomar. Genom samverkan med civilsamhället skapar de aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling för barn och ungdomar. Kommunen har också valt att anställa extra fritidsledarassistenter som ska vara på plats i olika områden för att inspirera och leda aktiviteter.

– Det kommer att bli en massa roliga aktiviteter, säger Jenny Valtanen, övergripande projektansvarig för Sommar Örebro. Vi kommer bland annat att arrangera lajv, nattfotboll, teater, pyssel, skateboard, dansworkshop, musikworkshop och aktiviteter med Komtek. I år genomför vi fler aktiviteter än tidigare år och det är glädjande att kunna inspirera till ett aktivt och meningsfullt sommarlov.

– Aktiviteterna anordnas både i egen regi och genom bidrag till olika organisationer och föreningar i Örebro, berättar Behcet Barsom (KD), ordförande i Kulturnämnden. Örebro kommun vill skapa meningsfulla aktiviteter, som bidrar till en känsla av samhörighet och delaktighet. Det kommer att finnas aktiviteter som uppmuntrar både flickors och pojkars deltagande, främjar integration och skapar nya kontaktytor mellan barn och ungdomar från olika sociala bakgrunder.