Återvinningen vid Tappstället tas bort – “utsatt för sopdumpning”

Återvinningsstationen på parkeringen Tappstället, Gustavsviksvägen i Örebro, stängs den 21 juni på grund av att den har varit utsatt för sopdumpning under en längre tid. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar alla återvinnare till återvinningstationerna vid Coop Stjärnhallen, Coop Österplan samt ICA Parkhallen i Adolfsberg.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart ogynnsamt när en återvinningsstation måste stängas, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – Om situationen förbättras på Tappstället så är vi villiga att ställa tillbaka stationen och vi kommer att ha en fortsatt dialog med kommunen om läget.

– Vi kommer att öka antalet tömningar på övriga stationer i centrala Örebro eftersom trycket på dessa kommer att bli större, säger Ulla Krohn, FTI.