Succé för kommunens jobbcyklar – 1 300 beställda

Örebro kommuns premiärerbjudande om förmånscyklar till tillsvidareanställda har väckt stort intresse. Rekordmånga cyklar har bokats och nu påbörjas leveransen av över 1 300 cyklar.

Under våren erbjöds alla kommunens drygt 10 500 tillsvidareanställda möjligheten att hyra en förmånscykel. Intresset var rekordstort och 1 169 personer (11 %) slog till på erbjudandet. Totalt bokades 1 372 förmånscyklar varav 326 elcyklar (24 %). Leverans av beställda cyklar kommer att ske under juli och augusti. Erbjudandet om förmånscyklar är ett samarbete med företaget Ecochange.

– Responsen bland de anställda i Örebro är fantastisk, det är en av de absolut största beställningar vi fått hitintills. Det märks att kommunen lagt en bra grund genom att lyfta cyklingen och dess betydelse och de anställda var oerhört positiva till satsningen, säger Richard Claesson, affärsområdeschef på Ecochange.

Erbjudandet om förmånscykel innebär att den anställde får möjlighet att hyra maximalt två cyklar till förmånligt pris genom bruttolöneavdrag under tre år. Därefter erbjuds möjlighet att köpa loss eller lämna tillbaka hyrda cyklar.

– Vi hoppas att förmånscyklarna ska främja Örebro kommuns ambition att vara en attraktiv och miljövänlig arbetsgivare med många cyklande medarbetare, säger Lena Larsson, HR-direktör på Örebro kommun.

,