Unga sommardansare ut på länsturné – uppträder 7 juli på Stortorget

dansare-unga

Region Örebro läns feriepraktik för unga dansare på turné presenterar dansföreställningen: ROYALS. Under vecka 25 till 27 arbetar tolv ungdomar från länet som dansare under handledning av årets feriepraktikkoreografer Emelie Wahlman och Clara Björck. Nytt för i år är en länsturné med stopp i Örebro, Hallberg, Kumla, Fjugesta, Nora och Karlskoga.

Feriepraktik för unga dansare arrangeras för fjortonde året. Syftet med feriepraktiken är att ge unga dansare inblick i och erfarenhet inom yrkeslivet som dansare, genom möten med yrkesverksamma koreografer.

Feriepraktiken innebär också arbetstillfälle för professionella danskonstnärer.

– Första året Region Örebro län hade feriepraktik för unga dansare var jag med som feriepraktikant och under den sommaren bestämde jag mig för att jag ville arbeta med dans, säger Emelie Wahlman, koreograf.

7 juli: 12.00, 15.00 och 18.00 Stortorget Örebro, scenplatsen vid fontänen