Djur och natur när KH Konst & Antik flyttar in på brunnsort

kh-loka-brunn

Under tolv dagar har KH Konst & Antik i Örebro flyttat ut sin konstutställning med tema djur, natur och landskap till natursköna kurorten Loka Brunn i Grythyttan socken. Fram till den 12 juli har du möjlighet att besöka utställningen och få tips och idéer om hur du kan utsmycka och förflytta unika konstverk från fem framstående konstnärer in i din bostad.

Konsthandlare Johan Pettersson håller en utställning med drygt 60 konstverk inom fotokonst, oljemålningar, akvareller, grafik, bronsskulpturer samt glaskonst. Knappt hälften av utställningen är fotokonsttavlor av örebrofotografen Jan-Peter Lahall med bilder från världens alla hörn inom djur, natur och landskapsmotiv. Myrar, djur och näckrosor från Närke, strandlinjer i Skåne och storslagna tavlor från Sareks nationalpark. Bland annat Rapadalen i gryningsljus från 1995 vilken fick första pris i världens största fotokonsttävling ”Wild Life Photographer of the Year” i London 1999.

I utställningen ingår även konst med glasunikat ur serien ”African Dreams”. Sju stycken luftballonger i olika färger med motiv av vilda djur i Afrika i en glaskonstserie som Kjell Engman släppte förra våren. I Viktoriasalen i Loka Brunn finns även djurakvareller av örebrokonstnären Staffan Ullström, bronsskulpturer på vilda djur av upplandskonstnären Staffan Strand samt en oljemålning av Örebros store älgmålare Axel Borg.

Utställningstema : Djur, natur och landskap.