Snart premiär för filmen om Ronnie Petersons liv – spelades in under Örebro Race Day

superswede-film

Den 16 augusti är det premiär för filmen om F1-stjärnan Ronnie Peterson från Örebro. Superswede är en film om den svenska racinglegendaren vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978. Scener ur filmen spelades in under förra årets upplaga av Örebro Race Day.

”Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden”, skriver filmdistributören NonStop Entertainment.

För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom till exdempel ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”.

Se bilder från inspelningen under Race Day 2016:

Ronnie Petersons dotter hemma för Race Day – och filminspelning

Se filmens trailer:

http://www.nonstopentertainment.com/superswede