Pelle Blohm förverkligade drömmen om en självbiografi – nu är boken här

pelle-blohm-boken-2

I mars i år startade skribenten och fotbollsprofilen Pelle Blohm från Örebro ett crowdfunding-projekt kallat ”bokängel” för att finansiera drömmen om att ge ut sin självbiografi på eget förlag. Efter att ha lagt ut en förfrågan på sociala medier tog det inte mer än fyra dagar att få ihop tillräckligt många intresserade läsare som direkt förhandsbokade Pelles bok. Att det skulle gå så fort var något han bara kunde fantisera om. Däremot har det tagit ett tag att färdigställa boken och sedan trycka den och få den hemlevererad. Men nu är boken här.

För några dagar sedan lastade en lastbil av 2 000 böcker utanför Pelle Blohms bostad inklusive de bokängelsböcker som hjälpt Pelle fram till denna smygrelease mitt i semestertider. Boken är en självbiografi med två delar. Den första delen är en klassisk berättelse om hur allt började, uppväxt, idrott och erfarenheter från ett liv inom fotbollen. Den andra delen är en mer reflekterande del där Pelle ser tillbaka på sitt liv och den fotbolls- och mediekarriär han haft och till viss del fortfarande har. Frågeställningar om hans identitet och roll inom den värld som skulle bli hans. Boken kan beställas via www.blohm.se och på Pelle Blohms sociala medier som Facebook och Twitter.

”Pelle Blohms skildring utvecklas till ett slags litterär roadmovie från bluesblå till noir, en karriärodyssé i världens populäraste sport med många reflekterande och kronologibrytande avstickare in i det egna jaget, litteraturen, musiken och geografin. Vid ratten en rotlös och rastlös sökare. En känslig, lite skygg ung man mån om sin integritet under den bollvinnande mittfältskrigarens ruffa och tuffa yta. Med en alldeles egen berättarröst som han skrivit sig till. Jag har aldrig läst en så övertygande fotbollsskildring.” Dixie Ericson, frilansjournalist och tidigare kulturchef på Nerikes Allehanda.