Flera tusen spelar kort i en vecka – Bridgefestivalen börjar på fredag

bridge-2022

På fredag den 28 juli invigs den 23:e Bridgefestivalen, varav den tionde på Conventum Arena i Örebro. Bridgefestivalen som pågår till den 6 augusti kommer kora nya mästare vid SM-finalerna i Dam, Mixed-, Veteran-, Nybörjare och Öppen klass. Även Veteran-SM för lag kommer att spelas. Närmare 8 500 startande par förväntas till Conventum Arena under tiodagarsperioden.

Festivalen startar på två arenor på fredag morgon. Man inleder med en Bridge-Golf tävling på Lanna Lodge samt en SM-final för veteranpar på Conventum arena. Under dagen ansluter spelare från såväl övriga Sverige som från andra håll i världen och framåt 16-tiden är det fyra tävlingar som pågår.

 

Parallellt med SM-finaler och sidotävlingar arrangeras den stora lagtävlingen Chairman´s Cup. Drygt 140 lag är anmälda och förutom svenskt deltagande finns spelare från 11 nationer anmälda för start. Flera av dessa är landslag. Chairman´sCup är ett arrangemang som sponsras av ordföranden i Svenska Bridgeförbundet, Mats Qviberg.
Hela 680 spelare har kvalat in till de SM finaler för par som avgörs i Örebro.

 

För genomförandet av Bridgefestivalen har man en stab på närmare 100 bridgearbetare som arbetar för spelarnas trivsel och service under arrangemanget. Cirka 1 000 spelare är igång samtidigt med sitt tävlande från morgon till kväll. En del kommer i början av veckan för att åka hem några dagar och sedan återkomma i slutet. Andra stannar hela tidsperioden ut.