Startklart för Ride of Hope – samlar in pengar till barncancerforskning

I helgen är det dags för start i cykelloppet Ride of Hope. Deltagarna startar från Lund i söder och Umeå i norr med gemensam målgång i Stockholm den 6 augusti. Nytt för i år är kortetapper och citycykling. Alla anmälningsavgifter går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer.

För tionde året i rad arrangerar Barncancerfonden cykelloppet Ride of Hope. 90 personer cyklar hela vägen från Lund och Umeå till Stockholm; 125 respektive 100 mil. Många deltagare tillkommer dessutom längs vägen på dagsetapper och de nytillkomna sträckorna; kortetapper och citycykling.

– Det finns många sätt att delta i Ride of Hope. Oavsett vilken sträcka man väljer så är det ett roligt sätt att engagera sig i kampen mot barncancer. Förutom att bidra till livsviktig barncancerforskning så får deltagarna ett minne för livet, säger Eleanor Rendahl, projektledare för loppet på Barncancerfonden.

Den 29 juli börjar Ride of Hope-cyklisterna trampa från Lund och den 30 juli går starten för loppets norra sträckning, från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centrum som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. De två huvudsträckorna sammanstrålar i Västerås. Därifrån cyklar alla tillsammans till Uppsala, för att sedan cykla till Stockholm och målgången i Hagaparken den 6 augusti.

Nytt för i år är kortetapperna på cirka 5 mil och citycyklingar på cirka 5 kilometer i Örnsköldsvik, Halmstad, Uppsala och Göteborg.

– Nu öppnar vi upp för fler att bli en del av den härliga Ride of Hope-gemenskapen. Det här är välgörenhetsloppet som välkomnar alla, unga som gamla. Ta med familjen, kompisgänget eller grannarna och bidra i kampen mot barncancer, säger Eleanor Rendahl.