Doug Seegers har gått från verandan i Nashville till Tjögsta

doug-seegers

Nu på lördag den 5 augusti spelar Doug Seegers på Tjö i Tjögsta. Det har snart gått tre år sedan Doug Seegers första möte med det svenska folket, tack vare det omåttligt populära “Jills Veranda”. Det möte som skulle visa sig bli livsomvälvande och göra Doug till en av vår tids mest folkkära artister. Succén blev ett faktum och det skulle visa sig bara vara början. Under de gångna tre åren har Doug hunnit med över 200 konserter och fyra album och sommaren 2016 utsågs han till Sveriges flitigaste artist av nyhetsbyrån TT.

Det finns något som är särskilt anmärkningsvärt i Dougs karriär, förutom den uppenbara solskenshistorien – att gå från en hemlös gatumusikant, till att bli stjärna på andra sidan jorden, närmare 740 mil hemifrån, över en natt. Nämligen Dougs förmåga att leta sig in i hem och hjärta, och stanna där. Doug Seegers ömsesidiga kärlek och tacksamhet för sin dedikerade och trogna publik är något som sällan skådats, och det är också tack vare det oändliga stöd som visas – som vi nu kan fortsätta detta äventyr tillsammans.

Förutom Doug Seegers kommer Örebrobandet The Bland.