Spänning på hög höjd i Peter Loods fjärde kriminalroman

peter-lood-forfattare

“En ung kvinna rusar i vild panik genom de mörka norrländska skogarna. Bakom sig hör hon skallen från den jagande hunden snabbt öka i styrka. Kriminalpolisassistent Amanda Colt genomför sin studiepraktik hos polisen i Kiruna som just fått fallet med flickan i skogen på sitt bord. Samtidigt undersöker man ett antal mystiska försvinnanden runt tätorten.”

I och med den nya kriminalromanen Hög luft knyter Peter Lood ihop säcken med den planerade kvartetten i Infrastrukturserien där varje bok kretsar kring ett av våra transportslag. Hög luft tar oss med till ett vintrigt Kiruna.

”Det är mitt yrke som inspirerat till kriminalromanerna. Jag vill att du som läser mina böcker blir underhållen en stund, kommer bort från vardagen och får stifta bekantskap med spännande världar, intressanta miljöer och tänkvärda karaktärer.”

Peter Lood arbetar till vardags som konsult inom management hos Trafikverket i Örebro. Lood har i grunden en utbildning till maskiningenjör. Kriminalromanen Hög luft är Loods fjärde roman.