Upptäck universums prakt på Krämaren – utställning med fotografier av stjärnhimlen

stjarnhimlen-utstallning

Upptäck universum är en ny utställning med fotografier av stjärnhimlen. Till utställningen, som blir den första i sitt slag i Sverige, bidrar sex av landets främsta astrofotografer med tre bilder var. Bilderna visar allt från solen, månen och norrsken till vackra nebulosor och fjärran galaxer. Utställningen visas bland annat på Krämaren med start på Astronomins dag och natt den 23 september.

Jesper Sollerman är ordförande för Svenska astronomiska sällskapet, som sedan 2012 ligger bakom festivalen Astronomins dag och natt, och som nu tagit initiativ till utställningen.

– Vi är många i Sverige som bor i upplysta städer. Många, särskilt unga, har aldrig fått ta del av en av våra största naturresurser: stjärnhimlen. Med utställningen vill vi visa upp vår underbara stjärnhimmel och uppmärksamma några av de fotografer som skickligt fångar den på bild, säger han.

foto: astronomiska.se

 

,