Örebroarkitekt bakom ett av Stockholms hetaste hotell

stefan-samuelsson-nofo

Arkitekten Stefan Samuelsson från Örebro uppmärksammas nu för sitt arbete med ett av Stockholms finaste hotell. Det är Elle som listat de fem hetaste hotellen i huvudstaden och NoFo Hotel ligger på den listan.

– Det är ju alltid roligt att bli uppmärksammad för sitt arbete och särskilt med NoFo Hotel innan det ens är färdigbyggt. De hotellvåningar som jag håller på med i skrivande stund ligger mig särskilt varm om hjärtat där temat är Storstäder och speciellt mina favoriter London och New York med alla dess olika stadsdelar med sina unika karaktärer, säger Stefan.

40 nuvarande vandrarhemsrum ska totalrenoveras och 30 nuvarande kontorsrum ska konverteras och färdigställas under 2018. Sedan ska även en helt ny vinbar med nytt kök byggas tillsammans med en ny hotellentré och lobby med reception klart 2018-19. Projektet med att konvertera det gamla nedslitna vandrarhemmet och lågprishotellet Columbus intill Katarina kyrka, och i samma hus som Katarina Brandstation (känd från Nilecity) har pågått i fem år och kommer att pågå i ytterligare två år.

– Det är ett unikt projekt då huset är kraftigt K-märkt och under bevakning av Stockholms Stadsmuseum. Fastighetsägaren Stadsholmen har dock sakta men säkert låtit oss (hotellägarna och jag) skapa ett modernt boutiquehotell där den inbyggda Södermalmskänslan är bärande genom konceptet men där hotellets olika delar är inspirerade av olika städer rum om i världen och speciellt deras stadsdelar som har samma attityd som Södermalm. Inte ett enda rum ser likadana ut. Stor utmaning och härligt inspirerande att ena stunden gå loss i sprakande Moulin Rouge stil för att i nästa avdelning ska typiskt skandinaviska rum med 60-70-talskänsla.

Läs mer om heta hotell:

De 5 snyggaste hotellen i Stockholm just nu

,